Propunerile pentru continuarea/încheierea sezonului vor fi luate în calcul pe 4 mai

0
39

Consiliul de Administrație al FR de Handbal va lua în discuție în data de 4 mai variantele pentru continuarea sau închiderea sezonului handbalistic intern. Iar asta pentru că la nivel european s-au luat deja mai multe decizii. După ce meciurile din Liga Campionilor, Cupa Challenge și echipele naționale au fost anulate de EHF, sezonul în Liga Zimbrilor ar urma să fie reluat pe 14 iunie, adică la o lună distanță de la ieșirea din Starea de Urgență.

• Liga Zimbrilor, propunere: Duminică, 14 iunie, Etapa 24; Joi, 18 iunie: Etapa 25; Duminică, 21 iunie: Etapa 26; Miercuri, 24 iunie: restanța dintre CSM Bacău – Dinamo București (Etapa 20); semifinala de Cupa României să conteze atât pentru restanța de campionat, cât și pentru semifinala Cupei României; Duminică, 28 iunie: restanțele Potaissa Turda – Dinamo (Etapa 10) și Poli Timișoara – HC Buzău 2012 (Etapa 23)
• Cupa României Masculin, Fan Courier: Miercuri-joi, 24-25 iunie. La feminin, după anularea calificărilor pentru Euro și a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, lucrurile au rămas la fel de complicate, pentru că mai sunt șapte etape și o restanță. Astfel, FRH propune disputarea restanței pe data de 24 iunie.
• Liga Florilor, Propuneri: 24 iunie: restanța din etapa 16 (AHCM Slobozia – CSM București).
• Cupa României Fan Courier: Marți, 16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina; 20-21 iunie: Final Four Cupa României Fan Courier feminin.
Dincolo de bătălia pentru titlu dintre CSM și Vâlcea, până la etapa a 20-a, rămân totuși alte echipe cu un meci mai puțin disputat (17 jocuri). CSM Slatina și Rapid București, cu o victorie într-un eventual al 18-lea meci, nu pot urca în clasament. Locurile 5-8: Dunărea Brăila, Gloria Bistrița, Măgura Cisnădie și HC Zalău. Prima are 30 puncte, restul câte 27, deci un eventual al 18-lea meci ar putea schimba ierarhia. Aceasta nu contează în raport cu Cupele Europene, deoarece pentru sezonul 2020-2021 sunt alocate 4 locuri, însă poate conta în relația cu autoritățile locale/finanțatorii fiecărei echipe.

Pentru înghețarea campionatelor, FRH de Handbal propune următoarele variante:
• Masculin • Propunere 1: închidere de campionat Liga Zimbrilor cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii; Propunere 2: închidere cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelului norvegian și german la masculin: număr de puncte împărțit la număr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii.
• Cupa României • Propunere: Anulare. Alocare de locuri de Cupe Europene: conform clasamentului din Liga Zimbrilor.
• Feminin • Propunere 1: închidere de campionat Liga Florilor cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii; Propunere 2: închidere cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelului norvegian: număr de puncte împărțit la numãr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii.
• Cupa României • Propunere: Anulare. Alocare de locuri de Cupe Europene: conform clasamentului din Liga Florilor. (minaur.ro)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.