Instruire privind îmbrăcarea și dezbrăcarea echipamentului de protecție în Spitalul Judeţean

0
44

Dr. Dacian JUCA, medic specialist medicină de urgență, angajat la Unitatea de Primiri-Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare instruiește de mai bine de două săptămâni, medicii de pe secțiile unită­ții medicale cu privire la modul în care se îmbracă și se dezbracă în mod corect echipamentul de protecție împotriva răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.
La prezentări au participat, de regulă doi medici, doi asistenți, dar și personal auxiliar, iar instruirile au avut loc în holul spitalului, pentru a fi păstrată și limita de distanțare socială impusă prin măsurile luate la nivel național.
Dr. Dacian Juca a declarat: „O prezentare a durat între 40 și 60 de minute, fiecare instruire având două părți distincte dar foarte importante. Prima este partea de echipare a costumului, iar cea de-a doua face referire la dezechipare. La fiecare prezentare am subliniat că ambele etape trebuie să fie realizate în prezența unui alt coleg. Dacă echiparea nu este dificilă, dezechiparea, fără ajutor, duce imediat la contaminare. Cred că acest lucru s-a întâmplat în spitalele din țară unde avem colegi, medici, asistente, infirmieri, ambulanţieri cu COVID-19 și asta încercăm să evităm în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.