Elevii au sesizat CNCD

0
25

Asociaţia Elevilor din Maramureş (preşedinte Paula-Livia Buda) se numără printre semnatarii unei sesizări depuse luni la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a face dreptate elevilor fără acces la internet, privați, punctează ei, de către Ministerul Educației de dreptul constituțional la învățătură.
Reprezentanții elevilor consideră că instituirea obligativității participării la orele de curs desfășurate în mediul online, ținând cont doar de elevii ce dețin un dispozitiv ce se poate conecta la internet, este o dovadă clară a interesului scăzut pe care autoritățile îl acordă problemelor din mediile dezavantajate în care se află sute de mii de elevi.
„Este adevărat faptul că numărul de elevi fără acces la internet este unul mare în toată România, nu numai în Maramureș și că achiziționarea de tablete poate fi una grea, dar nu poate fi imposibilă. Ne-au ajuns promisiunile autorităților făcute cu privire la rezolvarea problemei achiziționării necesarelor pentru ca elevii din medii dezavantajate să nu fie discriminați și să poată susține orele în mediul online”, a declarat Paula-Livia Buda, președintele Asociaţiei Elevilor din Maramureş.
Asociațiile de elevi din țară au propus întocmirea unei evidențe a numărului de elevi fără acces la internet și demararea unei achiziții directe de dispozitive conectate la internet, astfel încât toți elevii să aibă acces egal la învățătură în această perioadă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.