La Spitalul Județean, Laboratorul de Analize Medicale funcționează conform normelor

0
71

Dr. Florentina Delia DAMIAN, medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare, precizează că serviciul pe care îl coordonează oferă o gamă completă de teste de laborator: hematologie, biochimie, microbiologie, imunologie, deservind atât pacienții internați, cât și cei care se prezintă cu bilet de trimitere.
În condițiile pandemiei cauzate de noul coronavirus, programarea pacienților se poate face telefonic la 0262205100 sau 0736104798.
Accesul pacienților în zona de recoltare se face în baza programării și cu respectarea normelor de siguranță, astfel încât interacțiunea între pacienți să fie minimă.
Pacienții parcurg un circuit bine determinat, după ce au fost monitorizați în zona de triaj de la intrarea în spital, unde sunt termometrizați și completează chestionarul pe propria răspundere.
Personalul Laboratorului poartă echipamente de protecție, conform normelor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică.
În sala de așteptare, în vederea recoltării, pacienții respectă distanțarea, iar timpul de staționare este minim.
Zona de recoltare a probelor este dezinfectată după fiecare pacient.
Sunt respectate circuitele de manipulare a probelor biologice și a deșeurilor medicale.
Laboratorul efectuează analizele pacienților internați în toate secțiile spitalului și toată gama de analize 24 din 24 de ore, valorile patologice și critice fiind validate și raportate cu prioritate.
Laboratorul pune la dispoziție recoltoare speciale pentru determinarea probelor de COVID-19.
Personalul laboratorului a participat la recoltarea probelor pacienților oncologici aflați în curs de chimio/radioterapie, respectând metodologia de supraveghere a infecției COVID-19, recomandată de INSP – a transmis dr. Florentina Delia DAMIAN.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.