Mii de angajatori maramureșeni au cerut șomaj tehnic

0
90

În luna martie, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș au fost depuse 1.825 de solicitări de la agenții economici pentru 13.287 salariați. Alte peste 1.000 de cereri au fost înregistrate pe platforma online, în primele zile ale lunii mai.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș, Ștefania Donca, ne-a informat, că până acum au fost acordate sumele prevăzute pentru șomajul tehnic pentru 1.810 angajatori, respectiv pentru 13.287 de salariați.
“Suma alocată pentru indemnizațiile privind șomajul tehnic este în valoare de 7.237.450 lei. Diferența de 15 cereri este dată de unele erori. Ba au fost conturi bancare greșite, sume calculate greșit sau documente fără semnătura administratorului. Toate aceste cereri neonorate vor fi procesate în această săptămână. Dacă vor fi corectate documentele, noi le vom vira banii. Deja a început procesarea cererilor pentru luna aprilie. Agenții încarcă documentele pe platforma online, aici.gov.ro. Avem încărcate peste 1.000 de solicitări”, a precizat Ștefania Donca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.