Scandal între două clanuri în Baia Mare

0
75

Marţi, după-amiază, în urma unui apel la 112, care semnala un scandal între mai multe persoane, echipajul de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi s-au deplasat de urgență în parcarea unui centru comercial de pe strada Grănicerilor.
Urmare intervenției polițiștilor, starea conflictuală a fost aplanată, iar patru persoane implicate în scandal au fost imobilizate și conduse la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.
Polițiștii au propus continuarea urmăririi penale față de 7 persoane, urmând ca parchetul să confirme măsura propusă.
Activitățile investigative și procedurale efectuate au condus la clarificarea situației de fapt și identificarea tuturor participanților la conflictul respectiv, inclusiv a unor martori la acest eveniment.
În momentul intervenției la fața locului, una dintre persoane a fost indicată de către alte persoane prezente ca fiind participantă la conflictul de referință, context în care a fost interceptată, imobilizată și condusă la sediul poliției, stabilindu-se ulterior că nu a fost implicată în eveniment.
Sub coordonarea unui procuror, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe, urmând a fi dispuse măsuri legale.
Amenzi pentru nerespectarea ordonanţei militare
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că cele 10 persoane, implicate și cercetate în scandal, nu au avut declarații pe propria răspundere și au fost sancționate contravențional fiecare pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare cu suma de 20.000 lei.


Bărbat găsit decedat într-un autoturism

Miercuri, înainte de orele amiezii, polițiștii au intervenit pe strada Progresului, după ce au fost sesizați că într-un autoturism se află o persoană, posibil decedată.
Personalul medical prezent la fața locului a constatat decesul bărbatului. Polițiștii au stabilit că este vorba despre un bărbat, de 60 de ani, iar la examinarea exterioară a cadavrului nu au fost constatate urme de violență.
Bărbatul decedat a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. Nu există suspiciuni cu privire la decesul acestuia.


Dosar penal şi lemne confiscate în Poienile de sub Munte

Poliţiştii au continuat verificările cu privire la transportul ilegal de material lemnos depistat în zona Luhei, din Poienile de sub Munte.
În urma verificărilor din fondul forestier, au fost găsite 16 cioate, nemarcate, de diferite esențe, iar arborii tăiaţi, cu un volum de aproximativ 30 m.c., au fost găsiţi la aproximativ 2 km şi nu prezentau cioplajul specific marcării.
Din verificări, s-a stabilit că arborii ar fi fost tăiaţi la începutul acestei luni. Întreaga cantitate de lemn, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost ridicată şi predată în custodie Ocolului Silvic Poieni.
Totodată, au fost verificate documentele justificative, constatându-se neconcordanţe între aspectele menţionate şi starea de fapt.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fals intelectual și uz de fals.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.