☠ CORONAVIRUS în România…

0
22

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.266 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare iar pentru 191 de persoane, care au părăsit locația în care au fost plasate, s-a dispus măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până joi, 7 mai, ora 13, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 dintre care 6.144 au fost declarate vindecate și externate.
În județul MARAMUREȘ, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 67 de persoane infectate, din care 2 au decedat.
Până acum, 876 persoane diagnosticate cu infecție, internate în spitale, au decedat.
De la ultima informare (NR: miercuri), au fost înregistrate alte 392 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI sunt internați 234 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.142 persoane, iar alte 20.841 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.
La nivel național au fost prelucrate 226.613 de teste.
Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 539 dosare penale, sub aspectul să­vâr­șirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 3.055 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației acestora fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 5.110.730 lei.

… și în Maramureș

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiștii locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului nostru, în sistem integrat, 44 de misiuni, în care au fost angrenate 154 de efective.
Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 27 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.
S-a procedat la verificarea a peste 500 persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale în valoare de 137.640 lei.
Au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 81 persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței / gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 3.
În Maramureș sunt 14 locații de carantinare.
În izolare la domiciliu sunt 176 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei.
În carantină instituționalizată sunt 418 persoane venite din state situate în zona roșie de risc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.