De interes pentru fermieri

0
61

Guvernul a aprobat Programul pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară, suma alocată pentru 2020 fiind de un milion de lei.
Angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiază de sprijin financiar lunar de 1.000 lei pentru un angajat cu studii superioare, 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate și de 500 lei pentru persoanele fără studii. Se încheie contract pe cel puțin 12 luni, conform Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
***
Guvernul a aprobat Programul Naţional Apicol 2020-2022, în valoare de 150,6 milioane lei, din care 75,3 milioane lei sînt de la UE. În fiecare an, suma este de circa 50 milioane lei. Ca noutate, este permisă achiziția, prin formele asociative, de echipament pentru procesarea cerii, în vederea obținerii fagurilor artificiali, și achiziția de către formele asociative apicole de echipament pentru ambalarea mierii. De asemenea, achiziţionarea de unelte apicole și echipamente de protecţie precum și mijloace de transport apicol fără autopropulsie şi de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral. Se decontează și analizele fizico-chimice/ reziduuri, în vederea atestării calității mierii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.