🕮 Lecții de învățat • Coronavirusul și gunoaiele străzii!

0
75

Trăim paradoxuri la care nu ne-am fi gândit nu cu multă vreme în urmă. Covid 19 ne-a întors viața pe dos, dar nu și obiceiurile. Proaste! Privim pe micile ecrane, ascultăm la radio, citim în ziare cum să ne protejăm. Obligativitatea măștii și a mănușilor! Cum să le folosim și cât să le folosim!
Producția de astfel de obiecte este necesară, fiecare țară străduindu-se să-și facă stocuri și să producă astfel de materiale. Însă o dată folosite, acestea trebuie aruncate. Dar nu în vasele de toaletă sau pe stradă. Nu știu ce am învățat! Se pare că nu! Realitatea ne arată că avem nevoie și de lecții care să ne învețe să nu aruncăm măștile și mănușile pe jos, la întâmplare! Natura și mediul înconjurător trag semnale de alarmă. Covid 19 este unul dintre ele. Dar se pare că nu învățăm nimic. Priviți în jur și veți vedea că acestea au început să facă parte din peisajul străzii. Ca și când nu erau suficiente gunoaiele și mizeria de până acum, au apărut și aceste ingrediente mult mai periculoase.
O nouă provocare la criza ecologică, la fel de drastică precum cea sanitară sau cea economică. S-a gândit cineva ce focar de infecție reprezintă aceste materiale de protecție aruncate aiurea? Dacă nu, ar trebui s-o facă. Altfel, degeaba cheltuim bani și zicem că ne protejăm! Că mai degrabă infectăm omul, natura, mediul înconjurător!
Masca jos, dar nu pe jos!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.