Pensiile speciale sunt CONSTITUȚIONALE!…

0
47

Pe 30 ianuarie, Avocatul Poporului anunța că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea legii care elimina pensiile speciale, adoptată de Camera Deputaților. Același demers l-a făcut la CCR și Înalta Curte de Casație și Justiție, tot pe 30 ianuarie.
Miercuri, 6 mai, Curtea Constituțională a României a admis sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție și Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limita de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale.
Astfel, pensiile speciale rămân în vigoare.

… iar suspendarea rambursării creditelor este NECONSTITUȚIONALĂ

Tot miercuri, Curtea Constituțională a României a decis, în unanimitate, că „Legea pentru suspendarea rambursării creditelor” este neconstituțională în ansamblul său.
Curtea a constatat că Legea pentru suspendarea rambursării creditelor determină apariția unor situații de incoerență și instabilitate legis­lative contrare principiului securității raporturilor juridice în componentă referitoare la claritatea și previzibilitatea legii.
Hotărârea Curții este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și primului-ministru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.