🕮 Lecții de învățat 🕮 Ce mai faci, Europa?

0
31

Este întrebarea care stăruie pe buzele tuturor! Iar răspunsul depinde de fiecare! Cei mai mulți răspund: BINE! Alții spun că se plictisesc, alții că nu mai suportă singurătatea și izolarea, unii se revoltă, alții se resemnează. De la alții, cei mai năpăstuiți, nici un răspuns! Boala, bătrânețea și singurătatea sunt cele mai grele! Într-acolo trebuie îndreptate acțiunile!
Oamenii acceptă schimbarea doar în caz de necesitate şi văd necesitatea numai pe timp de criză. Acest adevăr era rostit acum 70 de ani de Jean Monnet, autorul De­claraţiei Schuman, care punea bazele unei Europe Unite. 70 de ani mai târziu, în fața pandemiei și a globalismului, ar fi bine să globalizăm și solidaritatea. Să ne întoarcem la oameni, de care globalizarea și consumerismul au cam uitat.
Nimic nu se produce la întâmplare și, chiar dacă putem găsi explicații pentru ceea ce se întâmplă, trebuie să ajungem la cauzele reale, ca să înțelegem și să putem controla. Important este să învățăm ceva și să putem merge mai departe.
La porți zăvorâte și la uși închise, oare cine bate? Mai bate! Ce mai faci, Europa?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.