Cum se încheie mediile în acest semestru?

0
41

Dată fiind situația, în acest semestru nu se mai susțin tezele, iar mediile vor fi încheiate cu minimum două note sau calificative.
Pentru oricare alte situații, Ministerul Educației și Cercetării oferă următoarele soluții: dacă elevul are o singură notă pe semestrul al doilea, se poate valorifica pentru a doua notă activitatea desfășurată online; dacă elevul are o singură notă pe semestrul al doilea și nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru; dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al doilea, mediul semestrului I devine medie anuală; dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă ori un proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală (ca la examenul de corigență).
150 de milioane de lei pentru dispozitive electronice conectate la internet
Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învă­ță­mânt preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar. „În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unită­ților de învățământ preuniversitar de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.