Mesajul specialiștilor pentru pacienții cu boli vasculare

0
62

Specialiștii în chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare sunt de părere că îndemnul de a sta acasă nu este valabil pentru pacienții cu boli vasculare acute. Neprezentarea acestei categorii de pacienți la spital poate duce la agravarea afecțiunilor sau chiar la deces.
„Un accident vascular cerebral, blocarea circulației la picioare sau la intestine, o hemoragie internă constituie urgențe, cel puțin la fel de mari ca infecția cu coronavirus. Unii oameni care au simptome specifice bolii arteriale sau venoase ar putea ezita să meargă la spital sau o cameră de urgență, pe timp de pandemie, de aceea vă transmitem că tratamentul din timp pentru aceste probleme le poate salva viața”, atenționează dr. Tiberiu Alin HÎNSA, medic primar chirurgie vasculară.
De asemenea, foarte important este ca pacienții să nu oprească administrarea medicației prescrise, fără a fi consultat, în prealabil, un specialist!
Pacienții sunt rugați să continue tratamentul cronic instituit de către medicul specialist și să solicite evaluare, dacă au noi simptome specifice, cum ar fi: durere cu debut brusc și intensitate crescută la nivelul piciorului, mâinii, abdominală sau în spate, care nu cedează la antialgic, traumatismele vasculare cu hemoragie sau ischemie, sângerare de la nivelul unui bypass, acces vascular, fistulă, grefon vascular, infecțiile protezelor vasculare, șoc hemoragic sau iminență de ruptură, hipertensiune care nu scade la tratamentul instituit, durere de cap intensă, confuzie, amețeală accentuată.
Specialiștii ne îndeamnă să menținem un organism sănătos, chiar și în contextul actual – alimentație echilibrată, hidratare corespunzătoare și efectuarea unor exerciții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.