Oferta CCD Maramureș, îmbogățită cu două cursuri de formare în sistem online

0
477

Casa Corpului Didactic (CCD) Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș au identificat nevoia de formare a cadrelor didactice în contextul actual, al învățării online.
În urma acestui demers, oferta de formare a Casei Corpului Didactic Maramureș a fost îmbogățită cu două cursuri de formare în sistem online, avizate de către Ministerul Educației și Cercetării: „Utilizarea aplicației Google Classroom în colaborarea online”, respectiv „Mijloace, instrumente și metode de predare online în învățământul preșcolar”.
Programul de formare „Utilizarea aplicației Google Classroom în colaborarea online” se adresează cadrelor didactice din județul Maramureș ce își desfășoară activitatea într-o unitate de învățământ care și-a activat licența G Suite for Education. Scopul acestui program de formare constă în dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de utilizare a aplicației Google Class­room în colaborarea continuă dintre profesori, elevi și părinți. În urma înscrierilor la acest curs, au fost alcătuite, pentru început, 6 grupe, care totalizează 150 de cadre didactice. Derularea acestui program de formare este sprijinită de Ștefan Apăteanu, directorul EduApps, și de prof. Florin Pop, formator certificat Google for Education. Totodată, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice care încă nu au început formarea pe această componentă, au fost postate pe site-ul oficial al Casei Corpului Didactic Maramureș tutoriale privind utilizarea aplicației Google Clasroom în procesul de învățare online. De cealaltă parte, programul de formare „Mijloace, instrumente și metode de predare online în învățământul preșcolar”, realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, este destinat cadrelor didactice din învățământul preșcolar maramureșean, în vederea deprinderii utilizării instrumentelor de lucru potrivite în activitatea de învățare online. Într-o primă etapă, vor parcurge acest program de formare 50 de cadre didactice din învățământul preșcolar. Ambele programe se desfășoară pe parcursul a 24 de ore, sunt avizate de către Ministerul Educației și Cercetării și sunt oferite cu titlu gratuit cadrelor didactice din județul Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.