Comisia pentru Învățământ din cadrul Conferinței Episcopilor: „Orele de educație sexuală trebuie să aibă un caracter opțional”

0
68

Comisia pentru Învățământ din cadrul Conferinței Episcopilor catolici din România a luat act de modificarea făcută de Parlamentul României la Legea 272/2004 în care se stipulează și obligativitatea implementării de ore de educație sexuală pentru copii, în cadrul unor programe privind viața și sănătatea lor.
„Considerăm că: o astfel de modificare ar fi presupus o consultare prealabilă cu toți factorii sociali implicați în elaborarea de programe de sănătate și de educație, între care se află și Biserica. Ea are competența și obligația morală de a se exprima asupra (conținutului) acestui tip de educație; obligativitatea orelor de educație sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinților – garantate de Constituția României și de legi, precum Legea 272/2004 – de a decide oportunitatea și modalitatea ținerii unor astfel de cursuri. Părinții sunt, în fond, primii responsabili de educația copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor și respectându-se principiile mo­ral-religioase ale acestora, școala le poate pune la dispoziție astfel de cursuri; aceste ore de educație sexuală trebuie să aibă un caracter opțional, iar pentru a participa la ele, părinții să-și dea acordul scris pentru fiecare copil în parte”, a transmis Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit, președintele Comisiei de Învățământ în Conferința Episcopilor din România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.