CORONAVIRUS în România • Aproape jumătate din persoanele infectate s-au vindecat

0
73

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 au fost plasate în carantină instituționalizată 2.302 persoane, care nu au respectat perioada de autoizolare, iar pentru 209, aflate în carantină care au părăsit locația în care au fost plasate, s-a dispus măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până marți, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 dintre care 7.685 au fost declarate vindecate și externate.
În județul MARAMUREȘ, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate infectate 71 de persoane.
991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale, au decedat, printre ele aflându-se și două din Maramureș.
De la ultima informare (NR: luni) au fost înregistrate alte 190 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI sunt internați 238 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.923 persoane, iar alte 19.007 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.
La nivel național au fost prelucrate 269.183 de teste.
Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 563 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 273 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, acestora fiindu-le aplicate sanc­țiuni contravenționale în valoare de 169.100 lei.

În Maramureș
S-a redus foarte mult numărul și cuantumul amenzilor

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari au executat, în ultimele 24 de ore, 64 de misiuni în sistem integrat, la nivelul județului, în care au fost angrenate 99 de efective.
S-au preluat și condus în carantină instituționalizată din punctele de trecere a frontierei de stat 47 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.
Au fost verificate peste 300 persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
S-au aplicat 17 sanc­țiuni contravenționale în valoare de 3.735 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. Au fost sancționate contravențional 6 persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei.
În Maramureș sunt 15 locații de carantinare.
În izolare la domiciliu sunt 155 cetățeni, statistică ce include și membrii familiei.
Sunt în carantină 476 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc, care au intrat în carantină instituționalizată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.