Zona Mogoșa se va redeschide turiștilor

0
233

În ultimii ani, maramureșenii și nu numai, nu s-au mai putut bucura de Lacul Mogoșa și de potențialul zonei turistice, cum o făceau în trecut. Asta din cauză că proprietarii care dețineau hotelul și restaurantul au impus o serie de restricții. În consecință, iubitorii de aer curat și natură s-au îndreptat tot mai des spre alte zone, Mogoșa rămânând mai mult pustie.
Lucrurile se vor schimba însă în perioada următoare, cel mai probabil, și este posibil ca Mogoșa să redevină ce a fost cândva: o zonă de agrement frecventată de mulți turiști, atât iarna, cât și vara. Asta datorită noilor proprietari ai cabanei de lângă lac, dar și cu sprijinul primăriei Baia Sprie.
„Mă bucur că s-a vândut acea locație, iar noii proprietari, pe care i-am cunoscut personal, sunt trei acționari tineri, deschiși spre dezvoltarea turismului, astfel că lucrăm în acest moment la un parteneriat, pentru că numai despre așa ceva poate fi vorba acolo, întrucât Primăria orașului Baia Sprie administrează lacul efectiv, iar societatea privată administrează Cabana Mogoșa, parcările și infrastructura din jurul lacului. Acesta va fi administrat în continuare de către primărie, dar într-un parteneriat cu noii proprietari, pentru a avea toată lumea acces la această zonă pitorească, bineînțeles, respectând anumite norme și reguli absolut normale, dar ne dorim ca zona Mogoşa să redevină ce a fost, o zonă de tradiție atât pentru cetă­țenii orașului Baia Sprie, cât și pentru băimăreni sau pentru turiști din alte localități ale județului, iar aceștia să aibă acces acolo și să se bucure de natură, dar să aibă parte și de servicii turistice moderne, de la restaurant, la cazare și terasă pentru petrecerea timpului liber cât mai frumos posibil”, a explicat Sebastian Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.