E oficial! Baraj Recea – Minaur

0
158

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a hotărât, în ședința de luni, ca sezonul competițional 2019-2020 al Ligii 3 să nu se mai dispute.
În consecință, din Liga 3 nu va retrograda nimeni, iar în eșalonul 2 vor promova primele cinci clasate sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. În această situație este și Seria 5, în speță reprezentantele Maramureșului, ACS Fotbal Comuna Recea și CS Minaur Baia Mare, echipe departajate de numai două puncte – 35, respectiv 33 de puncte. Situații similare sunt și în Seriile 2 și 3, unde Unirea Slobozia va întâlni pe Mostiștea Ulmu, iar Progresul Spartac București se va duela pentru locul de Liga 2 cu CSM Slatina.

LIGA 3

• Situația retrogradării: Sezonul de Liga 3 ediția 2019/20 este înghețat, nicio echipă nu retrogradează.
• Cum se promovează în L2: În Liga 2 ediția 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.
• Cum se promovează din L4: Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele minigrupelor de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din minigrupă. Tragerea la sorți pentru stabilirea minigrupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat. Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi de asemenea anunțate ulterior. Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național.
• Cum va arăta viitorul sezon de L3: Liga 3 sezonul 2020/2021 va fi astfel configurată în 5 serii de câte 18 echipe, prin completarea cu 3 formații retrogradate din Liga 2 (două formații s-au retras deja pe parcursul sezonului din această competiție). Prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în minigrupele participante la barajul de promovare în Liga 3. În situația în care există mai mult de 7 locuri vacante în Liga 3, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9 din ROAF, iar dacă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF rămân locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o minigrupă în urma barajului de promovare în Liga 3 nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage îna­inte de începerea competiției Liga 3 sezonul 2020/2021, locul vacant astfel apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în minigrupa respectivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.