Final în Liga Florilor. Minaur va juca în Cupa EHF!?

0
86

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a organizat, luni, o videoconferință cu cluburile din Liga Florilor MOL, întâlnire în cadrul căreia cele 13 reprezentante au discutat și supus la vot, totodată, varianta de încheiere a sezonului 2019-2020, întrerupt în luna martie din cauza pandemiei de COVID-19. O decizie finală în acest sens va fi oficializată în 18 mai, când este programată o nouă întâlnire a Consiliului de Administrație al FRH.
Cluburile din primul eșalon au votat, în unanimitate, ca acest sezon să se încheie și să nu se mai dispute niciun joc. Totodată, conducătorii au venit cu propunerea ca ediția de campionat 2020-2021 să aibă la start 16 echipe, 13 formații din actualul format, respectiv să promoveze 3 echipe din Divizia A.
Această schimbare de plan vine ca urmare a informării EHF către federațiile de specialitate că echipele care vor participa în cupele europene trebuie să se înscrie în competițiile intercluburi până la 1 iunie (Liga Campionilor) și 9 iunie (Europa Handball League).
Însă singura necunoscută rămâne aprobarea clasamentului final în Liga Florilor MOL, bătălia cea mare fiind pentru titlul de campioană, în această ecuație fiind SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Desigur, au existat opinii contradictorii, însă președintele Alexandru Dedu le-a transmis reprezentanților cluburilor că va discuta la EHF ca cele două grupări să participe împreună în Liga Campionilor.
În situația în care lucrurile vor rămâne așa cum s-a hotărât luni, CS Minaur Baia Mare este sigur de locul actual din Liga Florilor MOL – 3, poziție care-i va aduce cea mai bună clasare de la înființare, fiind prima după forțele Vâlcea și CSM București. De asemenea, formația antrenată de Costică Buceschi are asigurat și locul de Cupa EHF, chiar primul dintre acestea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.