Modificare importantă la Legea marcării punctelor

0
68

Marcarea unui eseu prin culcarea balonului la sol, în contact cu stâlpul de ţintă, nu va mai fi posibilă, după ce Consiliul federaţiei mondiale a sportului cu balonul oval, World Rugby, a aprobat un amendament la Legea marcării punctelor, relatează Reuters.
World Rugby a explicat că în prezent jucătorii care se apără sunt nevoiţi să stea în spatele liniei de ţintă şi a stâlpilor de ţintă, care au fost supradimensionaţi cu material de protecţie pentru siguranţa fizică a jucătorilor, fapt care creşte dificultatea echipelor să se apere corect în acea zonă.
Riscul de accidentare a crescut de asemenea din cauză că jucătorii în faza de apărare mişcă acele protecţii şi lasă stâlpii de ţintă descoperiţi.
Conform noului amendament, jucătorii vor trebui să culce balonul doar în terenul de ţintă pentru ca eseul să fie acordat.
Modificarea a fost aprobată de Consiliul World Rugby ca urmare a recomandării Comisiei de rugby şi a grupului specializat de revizuire a legilor din cadrul federaţiei internaţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.