CORONAVIRUS în România • Peste 55% din persoanele infectate s-au vindecat

0
19

Pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 dintre care 9.053 au fost declarate vindecate și externate.
În județul MARAMUREȘ au fost confirmate 80 de persoane infectate.
1.046 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale, au decedat (2 din Maramureș).
De la ultima informare (NR: miercuri) au fost înregistrate 245 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI sunt internați 225 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.066 persoane, iar alte 18.118 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală. La nivel național au fost prelucrate 286.217 teste.
Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 572 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.
Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 112 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, acestora fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 46.000 lei.

În Maramureș
Amenzi substanțiale pentru firme și persoane fizice

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale MAI, MAp.N și polițiștii locali au executat în sistem integrat 49 de misiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 142 de efective.
Au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată din punctele de trecere a frontierei de stat 4 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.
Echipajele mixte au procedat la verificarea a peste 230 persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
S-au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 74.040 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.
S-a procedat la verificarea a peste 90 de societăți comerciale și peste 40 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare.
Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 5.429 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.