Echipamentul de plasmafereză a devenit funcţional

0
64

Joi, 14 mai, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, aflat în subordinea CJ Maramureș, a fost semnat contractul de funcționare și exploatare a echipamentului de plasmafereză utilizat în tratarea cazurilor COVID-19.
Ehipamentul de colectare de plasmă umană AURORA Plasmapheresis Systems, pus la dispoziție de Besmax Pharma Distribution, va fi utilizat în cazul persoanelor vulnerabile sau cu risc de infectare și pentru tratamentul pacienților aflați în stare critică, intubați sau cu forme severe de COVID-19.
CJ Maramureș va asigura finanțarea cheltuielilor reprezentînd contravaloarea unor echipamente, respectiv un congelator vertical pentru stocare plasmă și scaun de recoltare cu acționare electrică, a cheltuielilor privind achiziția echipamentelor și materialelor consumabile necesare, a celor de întreținere și reparații a echipamentului, precum și a cheltuielilor privind instructajul personalului.
În ce privește Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie, instituția va pune la dispoziția Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, echipamentul de plasmafereză și 100 kituri de colectare de plasmă. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.