În Borșa, 5 certificate de înmatriculare ridicate

0
82

O acțiune organizată miercuri, 13 mai, de polițiștii din Borșa, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, a vizat pe lângă verificarea respectării normelor rutiere și verificarea stării tehnice a autovehiculelor conduse.
Astfel, au fost verificate mai multe autoturisme, aplicându-se pentru neregulile constatate 12 sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 3.000 lei.
Neregulile constatate nu au impus reținerea vreunui permis de conducere, însă în cazul a 5 autovehicule depistate cu defecțiuni tehnice polițiștii au dispus retragerea certificatelor de înmatriculare.

În Târgu Lăpuș
Amenzi în sumă de 7.500 lei

30 de autovehicule au fost verificate de polițiștii din Târgu Lăpuș, în cadrul unor acțiuni organizate pentru prevenirea accidentelor de circulație. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.500 lei.
Conduceau sub influența băuturilor alcoolice
Polițiștii din Săliștea de Sus și Fărcașa au întocmit două dosare penale, după ce au depistat doi bărbați care au condus în stare de ebrietate.
• Miercuri seara, la ora 20.45, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, care circula din­spre Săcel către Moisei.
În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, de 49 de ani, din Moisei.
Deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• Celălalt șofer, care a condus în stare de ebrietate, este un bărbat, de 35 de ani, din Baia Mare.
Tot miercuri, în jurul orei 21, polițiștii au oprit pentru control autoturismul condus de acesta în satul Asuaju de Jos.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat că șoferul avea o concentrație de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ambii au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.