Ministerul Culturii susține organizarea spectacolelor în aer liber

0
26

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că susţine ideea organizării spectacolelor de teatru sau de operă în aer liber, dar a subliniat că factorul decizional în luarea acestei decizii este Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).
În ceea ce priveşte redeschiderea cinematografelor, Gheorghiu a spus că tot CNSSU va stabili când pot fi deschise şi în ce condiţii. „Dar noi am pledat ca într-o etapă a doua să fie permisă, dar cu condiţii foarte drastice în primă fază. Cei din zona sanitară, epidemiologii, consideră de mare risc aceste instituţii de spectacol şi cinematografice. Spun dânşii că acolo unde stau persoanele fără a se mişca timp de două ore sau chiar mai mult riscul epidemiologic este mult mai mare decât acolo unde timpul petrecut în acea incintă şi în mişcare este mai scurt”, a arătat ministrul.
Bogdan Gheorghiu a dat asigurări că artiştii care au venituri exclusiv din drepturi de autor să poată beneficia de 75% din venitul avut şi pe perioada stării de alertă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.