Reguli pentru vizitarea muzeelor

0
12

Limitarea vizitei la un interval de timp de două ore şi interzicerea utilizării aparatelor de audio-ghid se numără printre măsurile desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară, pe perioada stării de alertă, destinate publicului vizitator din muzee şi galerii de artă, publicate în Monitorul Oficial.
Accesul publicului vizitator în muzeu sau galerie, permis numai cu purtarea măştii şi după utilizarea covoarelor cu dezinfectant pentru încălţăminte de la intrare, va fi limitat, astfel încât să fie asigurată o distanţă de minimum 2 m între orice două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
Fluxurile de vizitare vor fi unidirecţionale pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice, iar timpul de vizitare va fi limitat la un interval de timp de două ore.
La intrarea în muzeu se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simp­tome de infecţie respiratorii (tuse, strănut), iar vizitatorii care refuză să le fie verificată temperatura cu instrumentele specifice noncontact nu vor avea acces în instituţie.
Va fi asigurată plasarea de paravane despărţitoare la ghişeele muzeului, încurajarea utilizării plăţii cu cardul şi interzicerea reutilizării pliantelor, broşurilor şi a altor materiale informative în format fizic.
Conducerea muzeelor sau galeriilor de artă va asigura dezinfecţia regulată a suprafeţelor, interzicerea utilizării aparatelor de audio-ghid, aerisirea prioritară a încăperilor. Totodată, accesul în sălile de expoziţii cu suprafeţe mici va fi restricţionat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.