🕮 Lecții de învățat 🕮 Omul viitorului

0
76

De-a lungul istoriei sale, omenirea a fost amăgită cu multe utopii. Dar mai mult ca oricând, astăzi parcă şi-a pierdut controlul, a pierdut legătura cu Dumnezeu şi cu Pământul! Lumea modernă trece printr-o severă criză morală. La care asistăm cu o stranie şi inconştientă pasivitate. Pasivitate care este expresia nivelului din ce în ce mai scăzut al conştiinţei umane. Și de aici concluzia că în acord cu întreaga cunoaștere, începând de la tradiţiile spirituale ale lumii antice, traversând istoria religiilor şi ajungând la achiziţiile celor mai noi descoperiri ale ştiinţei despre om şi Univers, este nevoie de o altă conştiinţă, de o ştiinţă a conştiinţei.
Care spune că omul viitorului va fi unul iniţiatic, spiritualizat, conştient de originea sacră şi de sensul venirii sale pe lume. Adică evoluţia omului este evoluţia conştiinţei sale. Omul are nevoie de o altă istorie, propice armoniei dintre sine şi Univers, dintre sine şi natură, dintre oamenii de pretutindeni, de la o religie, la alta, de la o cultură la alta…
Egalitatea în fața şanselor, accesul la resurse, securitatea persoanei, pacea şi armonia dintre oameni nu pot deveni realitate decât în condiţiile unei mutaţii în conştiinţă și gândire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.