Băimărean reţinut, cercetat pentru furt şi tâlhărie

0
47

Activităţile specifice desfăşurate de poliţiş­tii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unui bărbat, din municipiu, bănuit de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.
În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, băimăreanul este bănuit că, la începutul acestei luni a pătruns într-un apartament, situat pe strada Ana Ipătescu, în timp ce proprietara dormea, şi a sustras un telefon mobil.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cel în cauză ar fi pătruns într-un alt apartament, situat pe strada I.L. Caragiale, prin escaladarea geamului lăsat deschis, cu intenţia de a sustrage bunuri.
A fost surprins de proprietară şi, în încercarea de a-şi asigura scăparea a împins-o pe femeie, reuşind să sustragă din apartament bijuterii, o geantă cu farduri şi o pereche de adidaşi.
O parte din prejudiciu a fost recuperat şi predat părţilor vătămate.


Transporta piatră ornamentală exploatată ilegal

Marţi, 19 mai, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Sighetu Marmaţiei au organizat o acţiune pentru prevenirea exploatării şi comercializării ilicite de plăci de andezit.
Astfel, a fost prins în flagrant un tânăr, de 30 de ani, din Rona de Sus, care transporta cu o autoutilitară 7 paleţi cu plăci de andezit, pentru care nu a putut prezenta documente justificative şi nici înscrisuri care să ateste faptul că a fost excavat în mod legat de către un agent economic deţinător al unui permis de exploatare.
Cei aproximativ 5 mc de piatră ornamentală – plăci de andezit, în valoare de 3.600 lei, au fost indisponibilizaţi, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă.


Cercetat pentru tăiere ilegală de arbori

În timp ce efectuau activităţi de patrulare pe raza comunei Poienile de sub Munte, poliţiştii au oprit pentru verificări un utilaj cu care se transporta material lemnos.
Întrucât bărbatul depistat, în vârstă de 52 de ani, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă şi transport, poliţiştii au dispus confiscarea celor peste 4 mc lemn.
Ulterior, cu ocazia deplasării pentru verificări în locul numit „Usui”, de pe raza comunei Poienile de sub Munte, pe un teren aflat în afara fondului forestier, ce aparţine bărbatului depistat, poliţiştii au găsit 4 cioate, specia molid, care nu aveau aplicată amprenta ciocanului silvic şi 8 piese provenite din fasonarea acestor cioate. Cei peste 15 mc material lemnos, în valoare de peste 6.000 lei, au fost indisponibilizaţi până la finalizarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.