Cupe europene pentru fetele și băieții de la Minaur

0
69

Întrunit luni în ședință online, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană. Decizia a fost luată cu un scor de 11-5. Implicit, nici medaliile pentru podium nu vor fi acordate. Participarea în cupele europene se va face pe baza clasamentelor din momentul „înghețării” competițiilor, decizie luată cu scorul de 9-7.
Membrii CA au aprobat ca ediția 2019-2020 a Cupei României să se desfășoare în deschiderea anului competițional 2020-2021, dacă va fi posibil. Nu va mai avea însă nicio însemnătate pentru cupele europene, sezonul 2020-2021. Asta înseamnă că echipa feminină CS Minaur Baia Mare este în grupele Europa League (competiție care s-a chemat până acum Cupa EHF). Mai este însă necesar „un amănunt”, respectiv obținerea unui wild-card pentru Liga Campionilor a echipei feminine CSM București (absolut posibil, pentru că CSMB stă foarte bine la coeficienți în ultimii ani). În caz contrar, Baia Mare va juca în tur preliminar în Europa League.
Echipa masculină de handbal a CS Minaur s-a clasat pe locul al treilea și va juca în Cupa EHF (fostă Challenge Cup).
Membrii CA au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naționale. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin. Promovarea se va juca pe teren cu opt echipe, cu 14-2 la voturi. Încă nu s-a decis o dată fixă și modalitatea de desfășurare. Competiția se va disputa după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală.
De asemenea, la juniori se vor disputa direct turnee finale în aceleași perioade. Modalită­țile de desfășurare a turneelor vor fi stabilite la o dată ulterioară.
(minaur.ro)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.