Rectificare bugetară • Maramureșul a primit doar 370.000 lei pentru serviciile de asistență socială

0
27

Bugetul județului Maramureș a fost rectificat cu suma de 370.000 lei având o destinație clară, și anume finanțarea cheltuielilor cu alocația de hrană și indemnizația de cazare pentru personalul din serviciile sociale publice și private de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile aflate în izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate, în care nu au acces persoane din exterior.
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, s-a arătat dezamăgit de această decizie a Guvernului României, pe care o vede ca pe „o mare nedreptate față de aceste persoane, care sunt până la urmă angajați ai statului român și care plătesc taxe și impozite către acesta. Mi se pare absurdă decizia Guvernului de a aloca 16 lei pentru trei mese pe zi. Din acest motiv, este necesară suplimentarea acestor resurse derizorii alocate de Guvernul României pentru ca noi, autoritățile locale, să tratăm proprii angajați cu respectul cuvenit”.
Suma de 370.000 lei nu va fi suficientă nici măcar pentru ca primăriile din județul Maramureș, care au servicii de asistență socială, să deconteze acești bani, în limitele stabilite de lege.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.