Teren sintetic multifuncțional, cu nocturnă, în Șomcuta Mare

0
57

„Da. Acum putem spune că a dispărut noroiul din curtea şcolii primare din Şomcuta Mare” – spune Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului, după finalizarea lucrărilor de amenajare a terenului de sport, multifuncţional, sintetic.
Chiar dacă terenul de sport a fost realizat, lucrările continuă pentru împrejmuirea şi amenajarea curţii, astfel încât elevii să fie în siguranţă în incinta unităţii de învăţământ.
„În ceea ce priveşte terenul de sport, finanţarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), precum şi sume de la bugetul local. Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut, însă lucrările au fost demarate abia în acest an”, a declarat primarul Buda.
Pentru realizarea acestei investiţii, s-au efectuat lucrări complexe, avându-se în vedere şi amenajarea curţii, precum şi împrejmuirea unităţii de învăţământ: „Ştim cu toţii cum a arătat curtea şcolii şi câte probleme au existat în zilele ploioase. Eram sesizat frecvent privind noroiul din curtea şcolii şi disconfortul generat de starea în care se găsea aceasta. S-a făcut proiectul pentru amenajarea terenului de sport, însă a fost nevoie de timp pentru ca acesta să poată fi implementat. Mai mult, am considerat că după realizarea terenului trebuie să continuăm cu lucrări de amenajare a curţii”, a subliniat primarul.
S-au făcut lucrări de excavare şi nivelare a terenului, s-a turnat o platformă betonată în vederea amenajării terenului de sport şi s-a realizat o reţea de canalizare a terenului: „Terenul de sport a fost împrejmuit şi dispune de nocturnă şi gazon sintetic, fiind marcat pentru fotbal, baschet, handbal, volei, tenis”, a conchis primarul Buda.
În cadrul acestor lucrări s-a refăcut canalizarea curţii şcolii şi se reface împrejmuirea unităţii de învăţământ. Urmează să fie efectuate câteva lucrări la acoperiş şi, în perspectivă, se doreşte construirea unui vestiar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.