Ocna Șugatag • Proiectul de modernizare a stațiunii balneoclimaterice este blocat!

0
93

Proiectul ETOS, prin care se intenționează modernizarea stațiunii balneoclimaterice Ocna Șugatag, în valoare de 5 milioane de euro – fonduri europene prin POR – este blocat. Asta din cauza contestațiilor. Două firme „se bat” pe câștigarea execuției lucrărilor.
Disputa se mută dintr-o parte într-alta, iar de pierdut are doar comunitatea locală din Ocna Șugatag și turiștii, care nu pot beneficia de modernizarea stațiunii cât mai repede posibil.
„De circa un an și jumătate, ba suntem la Consiliul Național de Contestații, ba la Curtea de Apel Cluj. În loc să semnăm deja contractul de execuție și să-l predăm firmei câștigătoare, batem pasul pe loc. E o chestiune care nu merge cum trebuie, ceva nu funcționează… Documentația a fost depusă demult. Suntem singura localitate din Maramureș care e declarată «Stațiune de interes național», însă infra­structura localității e ca după bombardament. Iar noi așteptăm, din cauza a două firme mari care se bat între ele, însă nu știu până când mai trebuie să stăm așa! Ce contestă aceste două firme, nu am înțeles nici măcar eu: calculul luminotehnic. Aici stă toată treaba. Deci nu este important că se asfaltează 16 km de străzi, 6 kilometri de trotuare, centru de socializare în jurul bisericii romano-catolice, că se realizează parcuri, cea mai importantă treabă este calculul luminotehnic!” – a explicat Mihai IVASZUK, primarul din Ocna Șugatag.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.