În Poienile de sub Munte, Repedea și Ruscova • Acțiuni pentru combaterea criminalității în domeniul silvic

0
99

• Joi, între orele 10-12, polițiștii din Leordina împreună cu polițiști de frontieră din Sighetu Marmației și specialiști silvici au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice și identificarea persoanelor care comit fapte antisociale sau pun în pericol siguranța pe drumurile publice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 7.000 lei. Doi șoferi, care nu aveau asigurări, au rămas fără certificatele de înmatriculare ale vehiculelor conduse. De asemenea a fost întocmit dosar penal pe numele unei persoane depistate în timp ce conducea fără a deține permis de conducere.
• Polițiștii au oprit pentru verificări un camion cu care se transporta material lemnos.
În urma verificărilor s-a constatat că datele menționate în documentele de însoțire nu corespundeau realității, în sensul în care era transportată o cantitate mai mare de lemn decât cea înscrisă în aviz.
S-a luat măsura sanc­ționării contravenționale a bărbatului care a condus camionul, cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar aproximativ 5 mc lemn au fost confiscați și predați Ocolului Silvic din localitate.

„Contrabandiștii”nu scapă de VIS!

Specialist în domeniul contrabandei cu tutun, ofițerul patruped VIS a mirosit, din nou, tutunul aflat într-un autoturism parcat pe raza municipiului Baia Mare. Reușita lui s-a materializat joi seara, în jurul orei 22.15.
Vis, împreună cu conductorul său, și polițiști de ordine publică desfășurau activități de patrulare pe raza municipiului și implicit de prevenire și combatere a infracționalității.
Ajunși într-o parcare, VIS le-a „indicat” colegilor săi un autoturism. Polițiștii au continuat verificările stabilind că, în vehiculul care fusese condus de o femeie, de 45 de ani, se aflau 500 pachete cu țigări, netimbrate în România.
Țigările au fost ridicate, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Dosar penal pentru trei ghivece sustrase

În această perioadă, florile sunt atractive inclusiv pentru persoanele cu preocupări în domeniile infracționale.
Joi dimineața, un băimărean, domiciliat pe strada Lupului, a sesizat poliția că în seara precedentă, în jurul orei 23, persoane necunoscute au pătruns în curtea imobilului în care locuiește și de pe terasă, respectiv pervazul geamului, au sustras trei ghivece ornamentale cu flori.
Imediat după sesizare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și au demarat activități specifice în vederea identificării persoanelor care au comis fapta. La câteva ore, au fost identificați doi tineri, de 16 respectiv 23 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii.
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii lor activități infracționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.