În perioada stării de urgență, peste 1.000 de intervenții chirurgicale

0
64

În Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, în perioada 16 martie – 15 mai, s-au efectuat 1.194 intervenții chirurgicale, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din intervențiile realizate în perioada similară a anului trecut.
Nu au fost operați pacienți infectați cu coronavirus, însă au existat suspiciuni de infecție la 5 pacienți, pentru care echipe chirurgicale și anestezice și-au luat toate măsurile de precauție.
Potrivit medicului șef, dr. Mihaela LEȘE, în această perioadă amintită, activitatea Blocului Operator a fost mai redusă, deoarece operațiile care au putut fi amânate au fost reprogramate după încetarea stării de urgență.
S-au efectuat 1.194 de intervenții chirurgicale, comparativ cu 2.340 în aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe s-au efectuat în secția Chirurgie Generală (252 operații), cel mai în vârstă pacient avînd 91 de ani, iar cel mai tânăr, 1 an.
Ca o particularitate, au fost operați pacienții cu tumori maligne, a căror amânare constituie un real pericol pentru viața lor, dar și pacienții cu tratament oncologic neadjuvant, la care a fost respectată fereastra terapeutică, intervenția chirurgicală fiind recomandată la un anumit interval de timp, după chimioterapie și radioterapie. Astfel, s-a intervenit chirurgical la 46 de pacienți cu tumori maligne. Un alt tip de intervenții chirurgicale a fost cel care s-a adresat pacienților cu infecții chirurgicale, care puneau în pericol imediat viața lor.
În această perioadă, în spital nu au fost operați pacienți infectați cu coronavirus. Blocul operator și restul secțiilor Spitalului Județean au fost dotate cu echipamente de protecție – a declarat managerul interimar, jr. George – Alexandru Oros.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.