MTS doreşte scheme pentru ajutorarea cluburilor afectate de pandemie

0
35

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că se gândeşte la posibilitatea unor scheme de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de pandemia de COVID-19 asupra cluburilor româneşti.
„Urmează şi sunt propuneri pe care le vom avansa la momentul respectiv, de a oferi sprijin pentru activităţile fizice. Ele ţin pe de o parte de prelungirea măsurilor care privează sportul, în domenii în care au suspendată activitatea. La fel, încerc să construiesc o schemă de ajutor de stat pentru acoperirea daunelor cauzate de COVID-19. Şi aici este nevoie de o evaluare a daunelor din partea cluburilor, cât mai exact şi justificată cu documente a pierderilor financiare pe care le-au avut”, a declarat Stroe în cadrul evenimentului online ReStart Sport Summit, organizat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu.
El a adus în discuţie şi posibilitatea garantării de către stat a unor împrumuturi făcute de structurile sportive.
„Aş îndrăzni să mă gândesc şi la nişte granturi pentru realizarea de investiţii care să se proiecteze pe o perioadă cât mai îndepărtată. Şi nu în ultimul rând câteva garanţii din partea statului pentru accesarea de credite. Nu ştiu câte structuri din România sunt ‘bancabile’, dar pentru cei care au această componentă de ce să nu oferim garanţii pentru credite pe o perioadă mai îndepărtată”, a mai spus Ionuţ Stroe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.