🕮 Lecții de învățat 🕮 Copilul – oglinda familiei!

0
71

Copilul este oglinda familiei. Și când spunem oglindă ne referim nu doar la cum este copilul, ci și la ce se vede când te uiți în ochii lui, sau la gesturile sale. Vezi echilibru sau panică, emoții negative sau curaj, încredere în sine, responsabilitate sau agresivitate. Vezi relația copil-părinte, relația dintre părinți, sau relația cu cei din jur.
Dar câți părinți conștientizează că ei sunt cei care dau tonul atmosferei în familie, că ei sunt cei care creează atmosfera din casă, că ei sunt cei care fac să răsune casa de râsete sau de plânsete, că de la ei vine starea de spirit a copilului…?
Vorbind despre educația copilului, cea mai eficientă este educația prin propriul exemplu! Este cea mai adevărată și armonioasă educație. Copilul care merge alături de părinți vede cum aceștia fac alegeri, iau decizii, se supără, râd, au sau nu răbdare, iartă, au chef sau nu… Astfel, copilul învață și el să reacționeze la ce se întâmplă în același fel. Și asta nu pentru că cineva l-ar fi învățat să reacționeze așa, ci pentru că a văzut aceste lucruri, pentru că acest model de comportament i-a fost transmis dincolo de cuvinte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.