🕮 Lecții de învățat 🕮 Dizarmonia lumii globale

0
82

Semnul fundamental al secolului în care trăim îl constituie, din păcate, nu cursa spre armonie, ci amenințarea autodistrugerii! Asistăm la dizarmonia lumii globale, la pandemii, la curse ale înarmării, la relocare de teritorii, la dorința de a stăpâni și a domina. Ignorând istoria, mai recentă sau mai îndepărtată, care ne arată că ura conduce la ură, că războiul nu duce la pace, că o civilizație armonioasă, cu atât mai mult cu cât aceasta este globală, nu se construiește cu ură!
Și de aici întrebări precum: cum putem merge înspre crearea de armonie între oameni, deja divizați de credință, rasă, cultură, originea geografică, putere economică? Cum poate să apară armonia globală într-o diversitate nelimitată și într-o unitate în diversitate?
Și un răspuns simplu, dar greu de realizat! Este nevoie de educație globală. Care să țină seama de multiculturalism, de diversitatea formelor culturale, de idealurile sociale, morale, politice, economice și ecologice ale omenirii! Educația armonioasă creează și o conștiință armonioasă globală!
Conștientizarea conviețuirii într-o lume globalizată și a rolului nostru ca cetățeni ai acestei lumi sunt la ordinea zilei! Destinul uman va fi ceea ce vom face noi din el!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.