­čĽ« Lec╚Ťii de ├«nv─â╚Ťat ­čĽ« Dizarmonia lumii globale

0
105

Semnul fundamental al secolului ├«n care tr─âim ├«l constituie, din p─âcate, nu cursa spre armonie, ci amenin╚Ťarea autodistrugerii! Asist─âm la dizarmonia lumii globale, la pandemii, la curse ale ├«narm─ârii, la relocare de teritorii, la dorin╚Ťa de a st─âp├óni ╚Öi a domina. Ignor├ónd istoria, mai recent─â sau mai ├«ndep─ârtat─â, care ne arat─â c─â ura conduce la ur─â, c─â r─âzboiul nu duce la pace, c─â o civiliza╚Ťie armonioas─â, cu at├ót mai mult cu c├ót aceasta este global─â, nu se construie╚Öte cu ur─â!
╚śi de aici ├«ntreb─âri precum: cum putem merge ├«nspre crearea de armonie ├«ntre oameni, deja diviza╚Ťi de credin╚Ť─â, ras─â, cultur─â, originea geografic─â, putere economic─â? Cum poate s─â apar─â armonia global─â ├«ntr-o diversitate nelimitat─â ╚Öi ├«ntr-o unitate ├«n diversitate?
╚śi un r─âspuns simplu, dar greu de realizat! Este nevoie de educa╚Ťie global─â. Care s─â ╚Ťin─â seama de multiculturalism, de diversitatea formelor culturale, de idealurile sociale, morale, politice, economice ╚Öi ecologice ale omenirii! Educa╚Ťia armonioas─â creeaz─â ╚Öi o con╚Ötiin╚Ť─â armonioas─â global─â!
Con╚Ötientizarea convie╚Ťuirii ├«ntr-o lume globalizat─â ╚Öi a rolului nostru ca cet─â╚Ťeni ai acestei lumi sunt la ordinea zilei! Destinul uman va fi ceea ce vom face noi din el!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.