La Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, cazuri severe tratate cu succes de specialiștii în pediatrie

0
70

În perioada stării de urgență, între 16 martie și 15 mai, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare au fost internați 86 de copii, toți cu urgențe pediatrice.
Patologia predominantă a fost cea infecțioasă, cuprinzând infecții respiratorii joase, infecții digestive și infecții urinare.
La nivelul secției au fost internate și cazuri suspecte de COVID-19, care au fost testate, nefiind confirmate. Secția a fost reorganizată astfel încât să permită izolarea cazurilor suspecte, acești copii beneficiind de asistența medicală necesară în siguranță – a declarat dr. Bogdan Lucian, medic primar pediatru, doctor în științe medicale, șeful Secției Pediatrie.
De la începutul stării de alertă, în Secția Pediatrie au fost internați 8 pacienți, care prezentau, de asemenea, patologie infecțioasă acută.
În Serviciul UPU-Pediatrie s-a remarcat o creștere ușoară a prezentărilor după ridicarea stării de urgență, majoritatea cazurilor fiind de gravitate minimă sau medie, existând o creștere ușoară a traumatismelor la copii. Alte afecțiuni cu care s-au prezentat micii pacienți în urgență au fost sepsisurile, insuficiențele respiratorii severe, deshidratările severe cu dezechilibre hidro-electrolitice și acido-bazice majore, insuficiențele cardiace congenitale, neuroinfecțiile (meningite, encefalite), diabetul zaharat tip 1, bolile metabolice, malignitățile copilului, reprezentate de leucemii acute și tumori solide.
Reprezentanții Secției Pediatrie reamintesc părinților să respecte regulile de distanțare socială și igienă, purtarea măștii la copiii peste 5 ani în spațiile închise, spălarea pe mâini cu apă și săpun, evitarea aglomerațiilor, precum și vaccinarea. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.