609.000 lei pentru proces educațional în condiții de siguranță

0
32

Consiliul Județean Maramureş a aprobat alocarea sumei de 1.809 mii lei către administrațiile locale din județ, atât pentru secțiunea de funcționare, cât și pentru cea de dezvoltare.
În ceea ce privește secțiunea de funcționare, s-au alocat 609 mii lei către unitățile administrativ-teritoriale care au transmis necesarul de cheltuieli pentru desfășurarea procesului educațional, în săptămânile următoare, în condiții de siguranță. Este vorba despre cheltuielile cu materialele de protecție destinate personalului din unitățile de învăță­mânt și elevilor din anii terminali, care urmează să susțină testări naționale sau examenul de bacalaureat.
Diferenţa de 1.200 mii lei va merge către 4 administrații locale, pentru dezvoltare. De câte 300 mii lei vor beneficia 3 unități administrativ-teritoriale din județ implicate în deschiderea unor substații de ambulanță, respectiv Ariniș, Poienile de sub Munte (care au primit aprobare) și Ulmeni (cerere în curs de aprobare).
De asemenea, s-a decis alocarea a 300 mii lei către comuna Cicârlău, în vederea susținerii cheltuielilor pentru realizarea drumului de acces și a rețelelor edilitare până la noua fabrică de producție Taparo, un operator economic care are un aport important în combaterea pandemiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.