Copiii și copilăria

0
77

Astăzi este ziua lor. A copiilor. Care nu sunt altceva decât mâinile cu care ne agăţăm de rai. Cadoul miraculos pe care ni-l dă viaţa. Toți copiii sunt frumoși, deștepți și creativi. Iar copilăria este inima tuturor vârstelor. Și durează toată viața, pentru că se întoarce mereu spre a ne însufleți viaţa de adult.
Şi pentru că 1 Iunie este ziua în care celebrăm COPIII şi COPILĂRIA, să ne gândim cu drag la ei, să-i iubim și să-i ocrotim. Și să nu uităm că ei sunt, în majoritatea cazurilor, oglinda noastră. Preiau stările noastre și ne copiază comportamentele. Se încruntă la jucării, certându-le, așa cum îi văd pe părinți, sau le pregătesc cu grijă prăjiturele. Sunt veseli când atmosfera e relaxantă și se agită când ceva nu e în ordine. Controlându-ne propriile reacții, reușim să influențăm și reacțiile copiilor.
De când stau în preajma lui Marco George, am învățat o mulțime de variante în afara celei de a te înfuria dacă nu-ți place ce face copilul. Am învățat să fac același lucru cu el. Am învățat să fiu mai răbdătoare și să mă pun întotdeauna în locul lui. Să îi cer scuze și să-l învăț să facă la fel. Să ignor multe dintre reacțiile lui provocatoare. Abia aşteptând să mă prindă în jocul lui. Nu uitați! Copiii îi imită pe părinți!
La mulți ani, copii din întreaga lume!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.