🕮 Lecții de învățat 🕮 Despre medici

0
87

Există două profesii pentru care, dincolo de cunoștințe și talent, trebuie să ai chemare: profesia de medic și cea de educator. Fiindcă de ele depinde viața. La propriu și la figurat. Astăzi despre medici voi vorbi. Cu atât mai mult cu cât bolile se înmulțesc și se diversifică. Iar cabinetele și spitalele nu duc lipsă de pacienți.
Am mulți prieteni printre medici. La mulți dintre ei, admir detașarea. La alții grija pentru detalii. La toți, atitudinea față de profesia aleasă, amprenta de rigoare și corectitudine față de bolnav și boala care nu ne ocolește. Din dialogurile mele cu ei se desprind idei esențiale pentru această profesie, despre care s-a vorbit atât de mult în această perioadă. Și de bine și de rău. Medicul este obligat, dincolo de cunoștințele medicale, să aibă, măcar cu o centimă, un grad de cultură mai mare decât al bolnavilor săi. O centimă în plus de diplomație. Și să lase o picătură de blândețe pe fruntea pacienților. Calități profesionale, dar și morale.
Ani de muncă, dar și de satisfacții. Mereu și mereu întrebarea, dacă și cât fac bine în profesia lor și, desigur, diverse răspunsuri. După judecăți la rece sau la cald. Lucrurile sunt bine făcute dacă trăiești la maximă intensitate profesia! Dacă nu uiți că în viața medicului, personajul principal este pacientul. Dar mai ales că Medicina rămâne Știință și Conștiință!
Cei mai mulți pot. Ține de vocație!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.