În Seini, Primăria caută soluții de sprijinire a agenților economici

0
71

Pandemia a afectat toată economia României și nu numai, iar agenții economici, fie au trebuit să „tragă obloanele”, fie să-și reducă activitatea. Acum că măsurile restrictive s-au relaxat și în economie, aceștia încearcă să-și repornească activitățile. Orașul Seini nu face excepție.

Administrația locală de aici încearcă să găsească tot felul de soluții pentru a ajuta firmele de pe raza localității să se repună pe picioare.
„În Seini există 328 de firme. Cele mai multe dintre ele, în acest moment, lucrează cu frâna trasă, să spun așa, deoarece, fie au fost închise pe acele ordonanțe militare, fie au fost nevoite să-și reducă activitatea, sau chiar să și-o întrerupă. Totuși, în acest moment eu văd o relansare, pentru că toată lumea a reînceput munca. Noi, primăria orașului, am semnat convocatorul pentru ședința de Consiliu Local care va avea loc joia viitoare și ne-am gândit să venim în sprijinul lor pentru a da acea facilitate, reglementată de ordonanța de Guvern nr.69, și a reduce impozitul pe clădiri persoanelor juridice care au clădiri nerezidențiale, dar care au întâmpinat probleme din cauza pandemiei, în cele două luni cât a fost stare de urgență. De asemenea am avut diverse întâlniri, cu agenții economici din orașul Seini, în care am discutat și într-adevăr încă unii dintre ei nu au reușit să-și reînceapă activitatea. Am avut chiar o videoconferință cu ministrul Muncii și am întrebat-o și pe dânsa dacă se gândește la anumite programe sociale pentru aceste firme și mi-a răspuns că vor fi câteva vouchere care se vor da anumitor categorii ce vor intra în această situație de risc, respectiv activități care nu au fost începute, sau care au fost oprite pe ordonanță militară, dar își vor reîncepe activitatea în următoarele luni cu un efectiv mai mic de angajați”, a precizat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.