Premieră la Spitalul Județean • Intervenții minim invazive sub o singură anestezie

0
100

O nouă premieră medicală a fost înregistrată vineri, 29 mai, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, acolo unde o pacientă care prezenta atât patologie de natură ginecologică cât și digestivă a fost operată de medicii de pe două secții, sub o singură anestezie.
Pacienta, în vârstă de 42 de ani, a avut parte de intervenții medicale de cea mai înaltă calitate, intervenind atât medici de pe Secția Obstetrică-Ginecologie, cât și din secția Chirurgie Generală.
Pacienta a fost internată cu mai multe probleme medicale, respectiv patologie ginecologică determinată de un chist ovarian voluminos și patologie digestivă, care a dus la litiază biliară. Bolnava a fost operată laparoscopic, efectuându-se în același timp anexectomie dreaptă și colecistectomie.
La intervenție au participat mai mulți medici: dr. Gavrilă Timiș, șeful Secției Obstetrică-Ginecologie, medicul specialist de pe aceeași secție, Mircea Rednic, dr. Rodica Ghenea – Secția Chirurgie Generală, dr. Ștefan Pop – anestezie.
Întreaga intervenție s-a realizat laparoscopic, în mai puțin de 2 ore. Pacienta se simte bine.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.