Țigări de contrabandă ridicate de polițiști

0
52

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de Grupa Canină și Serviciul Criminalistic, au găsit și ridicat dintr-un garaj, situat în Baia Mare, 144.000 țigări provenite din contrabandă, a căror valoare estimată este de 86.000 lei.
Bănuit de comiterea activității infracționale este un bărbat, de 44 de ani.
În cauză se continuă cercetările în vederea identificării tuturor participanților la activitatea infracțională și tragerii acestora la răspundere penală.

Lemn confiscat în Botiza și Moisei

În week-end polițiștii au depistat în trafic mai multe transporturi ilegale de material lemnos și au dispus măsura indisponibilizării lui.
• Polițiștii din Bogdan Vodă au oprit pentru control două autoutilitare conduse pe raza localității Botiza. În urma verificărilor, s-a stabilit că șoferii nu dețineau actele necesare pentru transportul de lemn.
Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, iar cantitatea de 6.3 mc material lemnos de esență fag a fost predată în custodia Ocolului Silvic Dragomirești.
• Polițiștii din Moisei au identificat un bărbat, de 40 de ani, care a transportat material lemnos fără să dețină documente de proveniență. Împreună cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, polițiștii au stabilit faptul că este vorba de cantitatea de 3,5 mc material lemnos esență fag care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vișeu de Sus. Bărbatul a fost sanc­ționat contravențional.

Au „evitat” casele de marcat…

• În Baia Mare
Polițiștii băimăreni au intervenit la un supermarket situat pe B-dul Unirii, după ce au fost sesizați că agentul de pază a surprins o persoană care a trecut pe lângă casele de marcat fără a achita produsele pe care le-a luat de pe rafturile magazinului.
La fața locului a fost identificată o femeie, de 59 de ani, care avea în geantă produse în valoare de aproximativ 60 lei. Acestea au fost recuperate și restituite reprezentantului părții vătămate.

• În Baia Sprie
Polițiștii au intervenit la un supermarket, după ce au fost sesizați că agentul de pază a surprins un bărbat, de 53 de ani, din Baia Mare, care în timp ce se afla la cumpărături în magazin și-a introdus într-o geantă mai multe produse din magazin și a trecut cu acestea de casele de marcat fără să le achite. Prejudiciul a fost recuperat și restituit unității păgubite.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Condamnat pentru tâlhărie calificată
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Bistrița.
Polițiștii au încarcerat un tânăr, de 32 de ani, din Baia Mare, condamnat la 4 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Bărbatul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.