100.000 de persoane cu dizabilităţi vor primi sprijin de la ASSOC

0
59

Asociaţia ASSOC a intrat într-un parteneriat cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul unui proiect care prevede acordarea de sprijin vârstnicilor de peste 65 de ani, afectaţi de izolarea impusă în timpul pandemiei COVID-19.
Ministerul Fondurilor Europene a semnat cu cele două entităţi contractul în valoare de 17 milioane euro, care asigură finanţarea celor 1.000 de asistenţi sociali, ce vor avea grijă de peste 100.000 de bătrâni şi persoane cu dizabilităţi afectate de izolarea impusă de pandemie.
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi ASSOC au ca obiective lansarea unui call center naţional, prin care se coordonează şi monitorizează solicitările venite de la persoanele care au nevoie de sprijin, iar ulterior să ofere sprijin.
Proiectul are ca obiectiv creşterea calităţii vieţii şi combaterea situaţiilor de risc şi vulnerabilitate pentru persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi izolate la domiciliu sau cu restricţii şi dificultăţi de deplasare. Cel puţin 100.000 de seniori şi persoane cu dizabilităţi vor beneficia de o formă de protecţie, iar acest lucru se va întâmpla prin intermediul celor 1.000 de asistenţi sociali care vor coordona activităţile sociale.
Proiectul are o valoare de 84.507.315 lei (17,3 milioane euro) repartizaţi astfel: 24 milioane euro pentru servicii comunitare integrate, derulate de 119 echipe integrate de asistenţi sociali, asistenţi comunitari şi consilieri şcolari, respectiv 20 de milioane de euro pentru servicii publice de asistenţă socială în peste 300 de comunităţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.