Prima prelevare de plasmă

0
32

Marți, 2 iunie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș s-a efectuat cu succes prima prelevare de plasmă covalescentă de la un pacient COVID-19 vindecat.
Pentru prelevare a fost utilizat echipamentul de colectare de plasmă umană AURORA Plasmapheresis Systems, care a fost pus gratuit la dispoziția CJ Maramureș de către Besmax Pharma Distribution. În urma prelevării s-au obținut trei doze terapeutice, care vor fi utilizate pentru tratamentul pacienților aflați în stare critică, intubați sau cu forme severe de COVID-19.
Președintele CJ Maramureș le-a mulțumit tuturor celor care îmbracă haina de eroi și își unesc forțele pentru salvarea de vieți: „Felicitări donatorului, care, prin gestul său de bunăvoință, îi poate inspira și pe alți pacienți COVID-19 vindecați să contribuie direct la salvarea vieților celor care se luptă cu acest virus nemilos. Transmit gânduri de prețuire și către personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, pentru eforturile neobosite de a identifica donatori pentru completarea stocurilor de sânge, care din păcate sunt insuficiente. De asemenea, le mulțumesc încă o dată și partenerilor de la Besmax Pharma Distribution pentru donarea echipamentului de plasmafereză, care, în cazul pacienților critici, poate însemna șansa la viață” – a declarat Gabriel Zetea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.