Polițiștii au donat sânge

0
19

Polițiștii Serviciului Rutier Maramureș susțin în continuare protocolul de colaborare privind donarea voluntară de sânge inițiat de IPJ și Centrul de Transfuzie Sanguină.
Vineri dimineața, polițiștii s-au mobilizat și au donat sânge cu gândul la cei care au nevoie de acest dar prețios.
Acțiunea are scopul conștientizării cu privire la faptul că sângele este un produs care nu poate fi cumpărat sau fabricat, ci poate fi obținut doar prin donare benevolă, iar prin bunăvoința fiecăruia dintre noi, putem contribui la salvarea persoanelor aflate în dificultate.
Polițiștii rutieri au susținut acest proiect încă de la început, considerând că printr-un efort minim îi pot ajuta pe cei aflați în dificultate.


În Borșa
Depistat conducând fără permis

Joi, polițiștii din Borșa au desfășurat o acțiune privind identificarea conducătorilor auto care depășesc limita legală de viteză.
În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 26 de amenzi contravenționale majoritatea pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare de peste 10.000 lei. Ca măsură complementară s-a dispus reținerea unui certificat de înmatriculare și a unui set plăcuțe de înmatriculare.
Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune rutieră. În jurul orei 16.30, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat, de 74 de ani, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Accident de circulație cercetat de polițiști

Joi seara, la ora 20.27, polițiștii din Borșa au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada A.l. Cuza s-a produs un accident de circulație, iar unul dintre șoferi a părăsit locul faptei.
La fața locului, polițiștii au stabilit că un autoturism, condus de o femeie de 60 de ani, a fost acroșat în partea din spate de către un alt autoturism, iar după producerea impactului persoana care conducea cel de-al doilea autoturism a părăsit locul producerii accidentului.
Femeia, de 60 de ani, a fost transportată la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale fără să rămână sub supraveghere medicală. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest constatându-se că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
La aproximativ o oră, la sediul poliției s-a prezentat o femeie, de 62 de ani, din oraș, care a declarat faptul că ea a condus autoturismul implicat în accident.
Întrucât în urma audierii au existat neconcordanțe privind dinamica producerii accidentului, polițiștii au continuat cercetările stabilind că este posibil ca autoturismul să fi fost condus de un bărbat, de 60 de ani. Acesta a fost depistat și testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.