„Zâmbet și Speranță pentru Africa”

1
389

Doi vișeuani, din comuna Vișeu de Jos, Tomoiagă Anuță și Tomoiagă Gheorghe, fac voluntariat în Africa. Ei au plecat în anul 2017 în Kenya și au desfășurat un proiect numit „Zâmbet și Speranță pentru Africa” prin care ajută copii și sufletele neajutorate.
Tomoiagă Anuța gă­tește, de două ori pe săptămână, pentru 250-300 de copii din sate și împrejurimi. O zi pe săptămână, în satele din Kenya derulează un program sanitar prin care ajută bolnavi.
De fiecare dată când vin din România spre Kenya cumpără medicamente pentru copii, dar ajung doar timp de 2-3 săptămâni, fiind nevoiți să cumpere medicamente din capitala Kenyei, unde și acolo sunt greu de procurat.
Voluntarii acestui proiect fac vizite periodice la familiile sărace aducându-le haine, alimente, pături, încălțăminte etc.
Tomoiagă Gheorghe le construiește case celor care nu au unde dormi. Au și o școală la care învață 48 de copii orfani, cărora le oferă două mese calde pe săptămână, și doresc să construiască o altă școală oferindu-le acestor suflete posibilitatea la educație.
Plănuiesc să demareze acest proiect și într-o zonă mai deșertică. Acolo au săpat și fântâni, pentru că în Africa apa este o problemă.
O altă problemă care persistă în acea zonă este lipsa locurilor de muncă, iar cei care muncesc sunt supuși la munci greu de înțeles pentru noi cum ar fi sfărâmarea pietrelor. Pentru prestarea acestui serviciu, oamenii primesc 3-4 euro pe zi!
Sloganul acestui proiect și al acestor oameni este: „Nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea cuiva!”
Cei care doresc să afle orice detalii și informații despre acest proiect pot accesa pagina de facebook „Zâmbet și Speranța pentru Africa”, acolo unde pot vedea activitatea proiectului.
Voluntarii vă așteaptă să vă alăturați și dvs. acestui proiect.

1 COMENTARIU

  1. ..deocamdata la noi o gramada de copii se culca flaminzi…pt unii , Africa e mai aproape….Asa ati facut prostanaci si cu Notre-Dame…Noua ni se prabusesc casele inaintasilor/monumemnte istorice iar oligofrenii in frunte cu Fierea trimit bani la francezi…Rau ii sa fii imbecil / nu i asa..

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.