Aproape 5.000 de cărți de muncă, în așteptarea posesorilor

0
66

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș se află în păstrare în prezent 4978 de carnete de muncă. Conform dispozițiilor art. 279 din Codul muncii, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
″Reamintim pe această cale tuturor persoanelor fizice faptul că, începând cu luna ianuarie 2011, carnetele de muncă se restituie către titulari. În contextul în care, în această perioadă foarte mulți cetățeni români s-au întors în țară și nu au intrat în posesia acestui document, le recomandăm să se adreseze instituției noaste cu o simplă cerere și o copie a actului de identitate, pentru a intra în posesia carnetului de muncă. Dacă din diverse motive nu se pot prezenta la sediul instituției noastre, carnetul de muncă poate fi ridicat și de un reprezentant, în baza unei împuterniciri notariale″, precizează inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, Dragoș Năcuță.
Pentru informații suplimentare, cetățenii se pot adresa și telefonic instituției pentru zona Baia Mare la numerele de telefon 0262.218.871 și 0262.218.921, respectiv zona Maramureșului istoric la Sighetu Marmației la telefon 0262. 310.050.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.