În Ieud, 4,2 milioane lei pentru modernizarea rețelei stradale

0
65

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a fost o adevărată gură de oxigen pentru comunitățile locale reușind, în ultimii ani, să fie demarate și finalizate proiecte extrem de importante pentru comunitate.

Este și cazul comunei Ieud unde se află în derulare proiectul de modernizare a rețelei stradale, cu finanțare obținută prin PNDL2, în sumă de 4,2 milioane de lei, din care 360.000 de lei reprezintă cofinanțare locală. Lucrările au demarat în primăvara anului 2019, având termen de finalizare anul 2021, până în prezent fiind executat peste 30% din proiect.
Potrivit primarului Nicolae-Traian David, în Ieud s-a terminat de asfaltat drumul Valea Cetățelei, în lungime de aproximativ 700 de metri, dar și toate ulițele vechi rămase neasfaltate, care se întind pe aproximativ 1,3 kilometri.
„De la începutul mandatelor mele ca primar, am reușit să asfaltez în Ieud aproximativ 27 kilometri de drum. Mai trebuie asfaltate doar ulițele mai nou înființate, care sunt foarte scurte și însumează în jur de un kilometru. Am convingerea că și pe acestea le voi definitiva pe PNDL 2, după care vom asfalta legătura dintre Ieud și cătunele Ieudului”, a declarat Nicolae-Traian David. Potrivit lui, tot în cadrul acestui proiect vor fi modernizate și trotuare cu rigole betonate pe o distanță de aproximativ 8 kilometri, fiind prevăzut și accesul în curțile localnicilor pe ambele părți ale drumului comunal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.