Transport ilegal de material lemnos

0
35

Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale față de persoanele care comit fapte ilegale în domeniul silvic.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 27 de controale fiind verificate 390 autovehicule, dintre care 60 transportau lemn.
Ca urmare a verificărilor, au fost constatate 3 infracțiuni și s-au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale. Trei dintre acestea au fost la Legea 171/2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru abateri rutiere. Valoarea amenzilor a fost de peste 33.000 lei.
De asemenea, au fost confiscați 86.04 mc de material lemnos, în valoare de peste 21.000 lei și au fost reținute 2 permise de conducere.

Prins în timp ce încerca să vândă ilegal alcool

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au prins în flagrant un sătmărean, care încerca să plaseze ilegal unei persoane, pe strada Grănicerilor din Baia Mare, peste 100 litri alcool.
Întrucât băutura prezenta caracteristici organoleptice ale alcoolului, produs accizabil deținut în afara unui antrepozit fiscal, peste limita prevăzută de lege și era nemarcată potrivit reglementărilor legale în vigoare, a fost ridicată și indisponibilizată la sediul poliției până la finalizarea cercetărilor.
Sub coordonarea procurorului se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 40 litri alcool etilic.

În Târgu Lăpuș
Bărbat bănuit de comiterea unui furt

Polițiștii orașului Târgu Lăpuș au acționat cu operativitate, după ce au fost sesizați cu privire la comiterea unui furt din locuință.
Luni, 8 iunie, în jurul orei 15, un bărbat, din Boiereni, a sesizat faptul că din locuința sa a fost sustrasă o sumă de bani.
Primele verificări ale polițiștilor au relevat că bănuit de comiterea faptei este un consătean, de 38 de ani, care ar fi profitat de faptul că persoana vătămată ar fi fost sub influența alcoolului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

În Baia Mare
Încerca să sustragă carburant

Sâmbătă, 6 iunie, în jurul orei 23.30, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați despre faptul că pe strada 8 Martie sunt două persoane suspecte, cu un comportament ciudat.
Polițiștii ajunși la fața locului au efectuat verificări și au găsit două canistre, a câte 10 litri, din material plastic, și un furtun transparent din cauciuc. De asemenea, au observat faptul că bușonul din dreapta de la rezervorul unei autoutilitare este desfăcut.
A fost intensificată patrularea în zonă, iar la scurt timp, polițiștii au identificat un tânăr, de 16 ani, și au stabilit că acesta, împreună cu un alt tânăr, de 14 ani, au încercat să sustragă carburant dintr-un camion parcat.
Polițiștii au identificat și partea vătămată, care nu a dorit să depună plângere.
În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat.
Ordine de protecție emise de polițiștii
În weekend, polițiștii au emis 4 ordine de protecție și au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție.
Duminică, polițiștii din Baia Mare au intervenit la două scandaluri în familie și au emis ordine de protecție pe numele agresorilor.
Tot duminică, polițiștii din Sighetu Marmației au emis un ordin de protecție pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din municipiu, care și-a agresat soția.
Sâmbătă seara, în jurul orei 23, polițiștii din Baia Sprie au identificat un bărbat, de 49 de ani, din oraș, care pe fondul băuturilor alcoolice și-a agresat soția și a amenințat-o.
Întrucât la scurt timp agresorul a încălcat ordinul de protecție emis de polițiști, s-a întocmit alt dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.
În toate cazurile se continuă cercetările urmând a fi dispuse măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.